Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Bill Gates spreekt geen andere taal dan Engels

Als iemand zijn talen kent hier in Nederland dan is het onze eigen Frans Timmermans wel. Na de ramp met MH17 was iedereen onder de indruk van zijn kennis van de Engelse taal. Een prachtige toespraak in vloeiend Engels. Ook na de aanslag in Parijs op Charlie Hebdo liet Timmermans zich weer van zijn beste kant zien met een Facebook-post in uitstekend Frans.

Toespraak in Chinees

Over de grens maakte Mark Zuckerberg behoorlijk wat indruk toen hij vorig jaar een toespraak hield op de Tsinghua universiteit… in het Chinees! Gedurende een half uur sprak en beantwoorde de Facebook-goeroe in Mandarijn. In tegenstelling tot de oprichter van Microsoft, Bill Gates. Behalve Engels spreekt Gates geen enkele andere buitenlandse taal. En daar baalt hij behoorlijk van.

On Wednesday I did my first ever public Q&A in Chinese at Tsinghua University in Beijing!We discussed connecting the world, Internet.org, innovation and the early days of Facebook. Earlier this week I joined the Tsinghua University School of Economics and Management Advisory Board. Tsinghua is an amazing center of learning and research, and it has been inspiring to be with so many talented future Chinese leaders.

Posted by Mark Zuckerberg on woensdag 22 oktober 2014

Bill Gates

Hoewel hij Grieks en Latijn heeft gevolgd op school en nog behoorlijk goede punten haalde ook, zou hij graag willen dat hij de Frans taal kon spreken. Of Arabisch. Of Chinees. Gates is dan ook zeer onder de indruk van wat Zuckerberg heeft laten zien in China. Als hij ooit de tijd vindt om te studeren wil hij waarschijnlijk Frans gaan leren, omdat deze taal hem het makkelijkst lijkt.

Koud kunstje voor Bill zou je zeggen. Hij moet nu toch zeeën van tijd hebben voor zijn passie. Niet alleen is hij de rijkste man op aarde, maar hij is ook nog eens gepensioneerd sinds 2008. Allez Bill, allez, aan de studie.


Top