Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Chinese toerist viert per ongeluk ‘vakantie’ in Duits vluchtelingenopvang

De vakantie zit er weer op en natuurlijk hopen we dat iedereen op en top genoten heeft. Toch is dit niet voor iedereen het geval geweest. Een Chinese toerist die zijn vakantie vierde in Europa heeft dat op wel een hele bijzondere manier gedaan.

Portemonnee gestolen

Tijdens zijn rugzakvakantie van drie weken kwam de Chinese toerist terecht in de Zuid-Duitse stad Heidelberg. Hier werd de portemonnee van de 30-jarige man gestolen. Nadat hij aangifte had gedaan voor het verlies van zijn portemonnee, belandde hij twaalf dagen lang in een asielzoekerscentrum en kon hij zijn vakantie niet meer voortzetten.

Taalbarrière

Bijna twee weken lang heeft de Chinese man geprobeerd uit te leggen wat er aan de hand was en bleef hij maar om zijn paspoort vragen. Helaas sprak hij geen Engels noch Duits. Zelfs met behulp van een online vertaal app kwamen ze niet veel verder. De vergissing kwam pas aan het licht toen de Duitse autoriteiten hulp hadden gevraagd aan een lokale Chinese restauranthouder om als tolk te fungeren. Achteraf zeiden de Rode Kruis-medewerkers al dat ze het erg vreemd vonden dat de Chinese toerist zo goed gekleed was.

Asielaanvraag

Toen de Chinese toerist erachter kwam dat iemand hem had beroofd van zijn portemonnee wilde hij direct aangifte gaan doen op het politiebureau. Flinke pech voor de man, want hij liep namelijk niet het politiebureau binnen, maar het stadhuis. En in het stadhuis vulde hij geen aangifteformulier in, maar een asielaanvraag. De man werd daarna naar een vluchtelingenopvang gebracht in Dülmen, 36 kilometer ten noorden van Heidelberg, waar men zijn vingerafdruk nam. Tevens werd hij medisch onderzocht en ontving hij eten en zakgeld.

Christoph Schluetermann, het hoofd van het Rode Kruis in Dülmen, was stomverbaasd nadat hij in de gaten had wat er was gebeurd: “Het was een ongelofelijk moment voor ons allemaal toen we erachter kwamen. De Chinese man zei dat Europa niet was wat hij ervan verwacht had.”

Vrijgelaten

Gelukkig is de man direct vrijgelaten en heeft hij nog kunnen genieten van de rest van zijn vakantie. Volgens Schluetermann was de Chinees niet boos, maar wel zeer blij dat ie weer op pad kon.

Foto: Welt.de

Top