Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Communiceren in 140 tekens

Wie kent Twitter niet. Het bestaat al sinds 2006 en het fenomeen ‘Twitteren’ is niet meer weg te denken als internetkanaal.

Obama helpt Twitter groeien

Na de presidentscampagne van Obama begon Twitter pas echt te groeien. Het Witte Huis heeft via het social mediakanaal een persconferentie aangekondigd, nog voordat het traditionele persbericht de wereld in werd gestuurd.

Informatiekanaal bij crisis

Het Witte Huis heeft er aan bijgedragen dat Twitter steeds vaker ingezet wordt als informatiekanaal. Niet alleen maken particulieren veelvuldig gebruik van deze dienst, ook partijen als CNN en NOS gebruiken Twitter als communicatiekanaal. In geval van rampen, ongelukken en incidenten bijvoorbeeld. Toch is het vaak niet meer de journalist die het laatste nieuws brengt, het zijn de mensen ter plaatse die foto’s en informatie publiceren.

Overheidscommunicatie

Het gebruik van Twitter stijgt ook steeds meer bij de overheid in de rest van de wereld. Volgens Alex Aiken, verantwoordelijk voor de overheidscommunicatie in Groot Brittannië, heeft het meer impact om daar te gaan waar de mensenmassa te vinden is, dan te blijven hangen in oude werkwijze bij het zenden van informatie.

Als voorbeeld haalde hij de communicatie aan van het Ministerie van Landbouw. Het ministerie wilde de verspreiding van rundertuberculose voorkomen bij het ruimen van dassen. Daarvoor werd het medium Twitter ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De communicatie daarover bestond uit 350 Tweets en slechts één traditioneel persbericht.

Persbericht in 14 Tweets

Traditionele communicatiemiddelen, zoals het persbericht, verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon is één van de eerste bedrijven die via Twitter een persbericht uitbracht. De persverklaring is gepubliceerd in 14 Tweets en maakt daarin de specificaties van de nieuwe Kindle-reader bekend.

Twitteren in een andere taal

Denk je er ook over om Twitter in te zetten als nieuw communicatiemiddel? Zorg ervoor dat niet alleen je Nederlandse Tweets, maar ook berichten in andere talen foutloos zijn.


Top