Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

De nijntje-boeken van Dick Bruna vertaald in het Papiaments

2015 is een speciaal jaar voor Dick Bruna. Dit jaar is het namelijk 60 jaar geleden dat er voor het eerst een nijntje-boek verscheen. Om dit heuglijke jubileum te vieren is nijntje nu ook verkrijgbaar in het Papiaments.

Vertaald in het Papiaments

Uitgeverij Bornmeer biedt het boekje nijntje aan zee nu ook aan in de nieuwste vertaling in het Papiaments: nijntje na laman na Papiamentu. De Gevolmachtige Ministers van Curaçao en Aruba in het Arubahuis in Den Haag waren de eersten die een exemplaar van dit bijzondere boekje mochten ontvangen.

Bijdrage

Oetie Basilio is de vertaler van het boekje nijntje na laman na Papiamentu. De vertaler is op Curaçao geboren en is daar tweetalig opgevoed. Met het uitkomen van deze vertaling kunnen Papiaments sprekende ouders hun kinderen voorlezen over nijntje in hun eigen taal. Deze vertaling hoopt een bijdrage te leveren aan de overdracht van de moedertaal van ouders aan hun kinderen.

Hoge oplage in Japan

De nijntje-boeken van Dick Bruna zijn al in meer dan vijftig talen vertaald. Opvallend is de hoge oplage van het witte konijntje in Japan. In het buitenland wordt vaak gedacht dat nijntje een Japans konijn is, omdat de Japanse Hello Kitty dezelfde tekenstijl gebruikt. Bruna is niet zo gek op Hello Kitty. Hij gelooft dat het een kopie is van zijn nijntje.

nijntje in het buitenland

Het eerste nijntjeboek verscheen in 1955 en Bruna heeft ondertussen al 30 boeken geschreven over het witte konijntje met menselijke trekken. nijntje is bekend over de hele wereld, maar vaak niet met haar echte naam. Wereldwijd kennen mensen haar beter als Miffy. In het verleden werden ook andere namen gebruikt zoals Mouffe of Petit Lapin in het Frans, Ninchen in het Duits, Naynti in het Arabisch en Mi fei in het Chinees. De Friese vertalingen in Nederland noemen haar gelukkig gewoon nijntje.


Top