Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Eerste taalspeeltuin geopend in Rotterdam

Het alfabet leren terwijl je buiten speelt? Het kan vanaf vandaag in Rotterdam in de eerste Taaltuin van Nederland. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opende vandaag de taalspeeltuin waar kinderen spelenderwijs een taal kunnen leren terwijl ze ook nog eens lekker bewegen.

Taalspeeltuin

Het idee van de taalspeeltuin komt van beeldend kunstenaar en neerlandicus Fenneke Hordijk. De speeltoestellen in de Taaltuin zijn gericht op taalstimulering. Zo kunnen minder taalvaardige kinderen spelenderwijs in de vrije ruimte oefenen wat ze op school hebben geleerd. Een fantastische methode waarbij het kind speelt, klimt, springt en rent, en tegelijkertijd zijn taal ontwikkelt. Elk speeltoestel is specifiek ontworpen om taalontwikkeling te stimuleren.

Spelend leren

Dat de eerste Taaltuin van Nederland wordt geopend in Rotterdam is geen toeval. In sommige wijken is tweetaligheid namelijk meer regel dan uitzondering. Een kind speelt niet om te leren maar leert omdat het speelt. Ook draagt dit unieke concept bij aan de inname van vitamine D bij kinderen.

Taaloffensief

De taalspeeltuin is gevestigd in Spangen (Spartapark) waarvan ongeveer 85% het Nederlands kent als tweede taal. De directe nabijheid van een basisschool vergroot de mogelijkheid voor kinderen om zich vooral op een speelse manier te ontwikkelen. De Taaltuin is wederom een bijdrage aan het taaloffensief van de gemeente Rotterdam.


Top