Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Fans vertalen eigen videogame

Het idee van Ronima Games, om fans aan het werk te zetten voor de vertaling van hun eigen videogame, heeft navolging gekregen. Ook Abbey Games zet hun community in voor de vertaling van het spel Reus.

Tijdrovend en kostbaar

Het vertalen van een game in meerdere talen is een kostbare klus en behoorlijk tijdrovend. Een gamebedrijf spendeert deze kosten en tijd liever aan het doorontwikkelen van haar product. Om dit probleem om te lossen laat Abbey Games fans de game vertalen in ruil voor digitale beloningen. Het doel is om de game uit te brengen in tien andere talen naast de Engelse versie: Nederlands, Frans, Italiaans, Pools, Grieks, Spaans, Duits, Russisch, Chinees en Braziliaans Portugees.

De snelste taal wint

Medeoprichter Manuel Kerssemakers zegt: “Al sinds de release van de game krijgen we verzoeken voor vertalingen, maar ook mensen die hun hulp aanbieden.” Om hier op een slimme manier gebruik van te maken heeft Abbey Games een vertaalproject inclusief wedstrijd opgezet. Hoe sneller een taal gereed is, des te mooier de beloningen zijn. Zo heeft Frankrijk de gehele vertaling al klaar. Hun beloning in de game is een Frans kathedraalproject. Elke compleet vertaalde taal krijgt dus een digitaal geschenk waar iedere Reus-speler iets mee kan.

Hoe werkt het vertaalproject?

Maarten Wiedenhof, de lead artist, legt graag uit hoe dit vertaalproject tot stand is gekomen. “Voor dit project kozen we voor Crowdin. Dit is een service die een heleboel zaken gesmeerd helpt verlopen. Zo kunnen we mensen selecteren op basis van een aanvraag. Ook kunnen vrijwilligers elkaars vertalingen lezen en gebruik maken van woordenlijsten.” Op deze manier heeft Abbey Games meer controle over de kwaliteit van de vertalingen en binnen no time haar game in meer dan tien talen.


Top