Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Frans wordt de taal van de toekomst

Savez-vous que le français pourrait bientôt devenir la langue la plus parlée au monde? Dat wist je vast nog niet. Misschien wel handig om een Franse cursus te gaan volgen als je dit niet kunt lezen. Want volgens een onderzoek van investeringsbank Natixis wordt Frans namelijk de meest gesproken taal van de wereld en streeft zelfs Engels en Mandarijn voorbij.

Frans staat niet in de top 10

Vroeger was Frans inderdaad dé taal van de wereld. Zo was het de officiële taal van de cultuur en het onderwijs. Ook werd Frans veelvuldig gebruikt als taal van de diplomatie en de kunst. Wist je dat de Franse taal zelfs nog belangrijker was dan het Engels voor de Tweede Wereldoorlog? Nu is dat verleden tijd. Tegenwoordig staat het Frans niet eens meer in de top tien van meest gesproken talen. Alleen Spaans en Portugees staan in deze lijst te pronken als Europese taal. Naast het Engels natuurlijk.

Grootste moedertaal ter wereld

Ook al staat Frans niet meer in de top tien, toch wordt deze taal op alle continenten gesproken net als het Engels. En iedereen die zegt dat de Franse taal op z’n retour is kan het wel eens goed mis hebben. Er zijn onderzoeken die voorspellen dat het Frans in 2050 de grootste moedertaal ter wereld zal zijn – groter dan het Mandarijn, dat nu op nummer 1 staat.

Enorme groei Franse taal

De Franse taal groeit als nooit te voren en voornamelijk in de snelst groeiende gebieden van de wereld: Afrika. Er wordt voorspeld dat 750 miljoen mensen Frans spreken in 2050. Naast het feit dat er steeds meer Franssprekende wereldburgers bijkomen is het Frans zowel de werk- als de officiële taal bij verschillende instanties. Zoals de VN, de Europese Unie, de UNESCO, de Afrikaanse Unie, bij het Internationaal Olympisch Comité en het Internationale Rode Kruis. Het Frans is bezig met een flinke comeback.


Top