Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Geld mislopen door spellingsfouten

Volgens een Britse ondernemer kunnen bedrijven aardig wat omzet mislopen door het maken van spellingsfouten op hun website. Hij nam zelf de proef op de som in één van zijn eigen online winkels.

Geloofwaardigheid en imago

Naast het mislopen van omzet tasten foutjes op een website en in online reclame-uitingen ook de geloofwaardigheid van de website aan. Potentiële klanten ontwikkelen hierdoor een negatief beeld van uw bedrijf. Mensen kopen liever hun producten via een webshop die haar producten correct weet te spellen dan bij een winkel die bol staat van de foutjes.

Proef op de som

Een Britse online zakenman, die zelf meerdere online winkels bezit, nam zelf de proef op de som. Zijn team maakte bewust een spellingsfout op een ondergoedsite. Na het meten van de omzet per bezoeker kwam naar voren dat de omzet twee keer zo hoog was nadat de fout weer was hersteld. “Als je deze lijn doortrekt over de gehele internetmarkt, dan kan een simpele spellingsfout elke week miljoenen kosten,” aldus de zakenman.

Spellingsfouten zijn ‘killing’

Wanneer u producten en diensten verkoopt of communiceert via het internet wordt dit in 99% van de gevallen gedaan via geschreven woord. Verkeerd gespelde woorden en slecht gebruik van grammatica heeft hierdoor gevolgen voor de online verkoop.
U krijgt zes seconden om de aandacht vast te houden wanneer iemand uw website bezoekt. Die eerste indruk moet meteen goed zijn. Spellingsfouten zijn wat dat betreft een flinke ‘killer’.

Voorkom online spellingsfouten

Wilt u er zeker van zijn dat uw website of tekst foutloos is? Dan kunt u natuurlijk een spellingscontrole uitvoeren in een tekstverwerker. Let wel dat deze geautomatiseerde controles nooit zoveel fouten uit een tekst kunnen halen als een specialist. Vertalingen.nl helpt graag met het controleren van teksten op fouten in spelling, grammatica en taal.


Top