Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Last van WhatsAppitis?

Het is geen grapje. De kwaal ‘WhatsAppitis’ bestaat echt. Meer en meer patiënten worden tegenwoordig behandeld omdat ze blessures hebben opgelopen als gevolg van overmatig smartphone- en tabletgebruik. Een nieuwe medische aandoening geboren uit de technologische ontwikkeling van de mens.

Wat is WhatsAppitis?

WhatsAppitis is een aandoening die veroorzaakt wordt door overmatig gebruik van de populaire berichtenservice WhatsApp. De gevolgen zijn pijn in de pols en ontstoken duimpezen. Het veelvuldig en langdurig kijken van YouTube-filmpjes op smartphone of tablet kan ook blessures opleveren zoals verrekte schouders of een verrekte nek.

‘Technologie’-blessures

Toch is WhatsAppitis niet de enige ‘technologie’-blessure. De afgelopen twintig jaar hebben verschillende kwaaltjes de revue reeds gepasseerd. In 1990 werd er ‘Nintendinitis’ geconstateerd bij een 35-jarige vrouw. Haar zoon kreeg een Nintendo gamecomputer voor kerst en vol overgave speelden ze samen maar liefst vijf uur lang een spelletje. Met als gevolg een blessure aan de rechterduim vanwege herhaaldelijk indrukken van een knop.

Een jaar later kwam Nintendo weer in het nieuws met een geval van ‘Nintendo Pants Wetting’. Gelukkig was deze kwaal snel opgelost toen de kinderen doorhadden dat ze ook de pauzeknop konden gebruiken.

Moderne gameklachten

Bij de introductie van nieuwe gamecomputers horen natuurlijk ook weer nieuwe lichamelijke ongemakken. In 2000 kwam de PlayStation op de markt met als gevolg vele ‘PlayStation Thumbs’. Door herhaaldelijke wrijving van de linker- of rechterduim op de knoppen van de controller ontstaan er blaren. Ook de Wii kent verschillende klachten die worden ondergebracht onder de term ‘Wiiitis’. Van een Wii-tenniselleboog tot een Wii-knie.

Smartphonegebruik

Het gebruik van moderne communicatie- en recreatiemiddelen blijkt dus niet geheel ongevaarlijk. Enkele deskundigen waarschuwen zelfs voor de verkrampte en ineengedoken houding van smartphonegebruikers. Een dergelijke houding kan vergroeiingen van de ruggengraat en een belemmerde ademhaling tot gevolg hebben.


Top