Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Nieuwe taalprijs: de Taaltalentprijs

Nederland is een taalprijs rijker. Taalreisorganisator Education First heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen, de Taaltalentprijs. Deze prijs zal vanaf heden jaarlijks worden uitgereikt aan de bekende Nederlander die zijn talen het beste spreekt.

Winnaar Taaltalent 2013

Als eerste mag minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans de taalprijs in ontvangst nemen. De PvdA-er is tot Taaltalent 2013 verkozen, omdat hij een natuurlijk ambassadeur van meertaligheid is volgende de jury. De minister spreekt vloeiend Engels, Duits, Frans, Russische en Italiaans en dit leverde hem 68 procent van de stemmen op. Naast deze vijf talen spreekt Timmermans ook nog een zijn streektaal, Limburgs, perfect en dat zet hem op de eerste plek. Op de tweede plaats eindigde Carice van Houten vanwege het vloeiend Engels dat ze in Game of Thrones spreekt. Op de derde plaats komt muzikant Michiel Huisman.

Andere taalprijzen

Elk jaar worden er tientallen taalprijzen uitgereikt aan personen die een bijdrage leveren aan de Nederlandse taal of over een taaltalent bezitten. Zoals Nederlandse literatuurprijzen, boekenprijzen en regionale taalprijzen.

Creatief Nederlands

De Groenman-taalprijs wordt bijvoorbeeld al sinds 1993 elke twee jaar uitgereikt aan een media-icoon in Nederland en België voor het creatief en goed gebruiken van de Nederlandse taal. In november mocht cabaretier Paul van Vliet de prijs in ontvangst nemen van de stichting LOUT (Let Op Uw Taal) vanwege zijn bijzondere verdiensten voor onze taal.

Origineelste sms’je

Ook zijn er prijzen die niet zo’n lang leven zijn beschoren. In 2007 werd de Gouden Duim, de eerste Nederlandse prijs voor het meest originele sms-bericht, uitgereikt aan de toen 15-jarige Nikki Allers. Daarna heeft niemand de Gouden Duim meer in ontvangst mogen nemen.


Top