Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Taalweetjes en meer tijdens de Week van het Nederlands

Van 8 t/m 15 oktober vindt de Week van het Nederlands plaats. Een week vol activiteiten van verschillende grote en kleine organisaties zoals interessante lezingen, hands-on workshops, maar ook kortingsacties en taalproducten die aan de man worden gebracht. Of wat te denken van taalspelletjes, taalweetjes, leesbevordering, optredens en ga zo maar door.

De Week van het Nederlands laat tijdens deze week zien dat de Nederlandse taal leeft en volop kansen biedt. Taal biedt namelijk kansen op sociaal, cultureel en bedrijfseconomisch vlak. Elke organisatie of bedrijf kan een activiteit organiseren om zo te laten zien dat het Nederlands een levendige en aantrekkelijke taal is. Iedereen kan aan het woord komen in de Week van het Nederlands. En dat is dan ook het motto van deze week.

Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands is een initiatief van de Taalunie. Op deze manier willen zij het belang van het Nederlands onder de aandacht brengen. De Taalunie is een Nederlands-Vlaamse overheidsorganisatie die het Nederlands ondersteunt. De officiële spelling is bijvoorbeeld een bevoegdheid van de Taalunie, maar ook het ondersteunen van docenten Nederlands in het buitenland is een belangrijke taak.

Taalpamfletten

Op WeekvanhetNederlands.org vind je schrijftips, taalweetjes, grappige versprekingen, quizjes en puzzels met kans op mooie prijzen. De taalpamfletten zijn gratis te downloaden en speciaal ontwikkeld voor bedrijven en organisaties in de Week van het Nederlands. Voor iedere werkdag is er een taalpamflet beschikbaar. Doe ook mee en plaats de posters bijvoorbeeld online, op het prikbord in de lerarenkamer of naast de koffiemachine.


Top