Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

TED talks vertalen met crowdsourcing

Ken je de TED talks? Sprekers uit de hele wereld leggen kort hun visie uit over een bepaald onderwerp. Op een inspirerende en toegankelijke manier. Deze fascinerende presentaties zijn online te vinden op TED.com. Voor iedereen wereldwijd. En om iedereen ook te laten begrijpen wat er wordt verteld tijdens een TED talk bestaat er een open vertaalproject om ook niet Engelssprekende mensen te laten genieten van de TED talks.

Wat zijn TED talks?

Een kort stukje geschiedenis over TED. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design en is begonnen in 1984 als een conferentie om personen uit deze verschillende industrieen bij elkaar te brengen. TED bestaat nu bijna 30 jaar en er worden wereldwijd vele conferenties gehouden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze inspirerende ‘talks’ worden online gezet en vormen een grote bron van inspiratie.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=v3-ZTqj2_kw&w=560&h=315]

Open vertaalproject

Het zogenaamde ‘Open Vertaal Project’ is al in 2009 gestart. Een initiatief van enthousiaste bezoekers die graag de presentaties wilden vertalen. Volgens Chris Anderson, de persoon die zorgde voor een enorme groei van TED, een fantastisch idee. Op deze manier bereiken de talks ook de 4,5 miljard mensen die geen Engels spreken. We spraken al eerder over het vertalen van videogames via een crowdsourced vertaalproject. Precies wat TED ook doet. Sindsdien is het aantal bezoekers drastisch toegenomen.

Zelf vertalen?

Lijkt het je leuk om vrijwillig mee te doen aan het ondertitelen van de Ted talks? Je kunt zowel als vertaler en als transcriber mee doen. Voorwaarde is dat je vloeiend Engels spreekt en de brontaal perfect beheerst. Om te solliciteren dien je te beschikken over een TED account, maar dat is snel aangemaakt.

Het vertalen van de ondertitels gebeurt met het gratis programma Amara. TED levert een transcriptie aan, jij vertaalt deze binnen 30 dagen en stuurt ‘m terug. Een andere vertaler kijkt de vertaling na en je ondertiteling wordt gepubliceerd.

Meld je aan

Wil je je aanmelden als vertaler of transcriber voor de TED talks? Hier vind je alle informatie over het open vertaalproject van TED.


Top