Vertaalbureau Vertalingen.nl; uw full-service vertalingen in meer dan 30 talen!

  • Ervaren native speaking vertalers
  • ISO 17100-gecertificeerd (1e in Nederland!)
  • Altijd een check door een vakspecialist
  • Ontvang binnen 2 uur een offerte


Vrijblijvende offerte Werkwijze

Top 3 van leukste vertaalwedstrijden

Als vertalen echt jouw ding is, doe dan eens mee aan een vertaalwedstrijd. Er zijn vertaalwedstrijden in overvloed. ‘Officiële’ wedstrijden zoals Nederland vertaalt, maar ook poëziewedstrijden of internationale competities zoals het jaarlijkse ProZ.com translation contest met meer dan 2000 deelnemers. Hieronder onze top drie van leukste vertaalwedstrijden. Succes!

Nederland Vertaalt

Waarschijnlijk bij velen al bekend: de vertaalwedstrijd Nederland vertaalt, een initiatief van het Prins Bernard Cultuurfonds en NRC Handelsblad. Naast de vertaalwedstrijd wordt er ook een vertaalprijsvraag georganiseerd voor scholieren en een vertaalmiddag in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

De scholierenprijsvraag bestond dit jaar uit het vertalen van de tekst Close To You van Michael Prins in het Nederlands en het vertalen van de songtekst Bagagedrager van Gers Pardoel in het Engels. Het gaat er bij deze wedstrijd niet alleen om of je een letterlijke vertaling kunt maken, ook originele en afwijkende vertalingen zijn van harte welkom. Hoe creatiever, hoe beter!

Juvenes Translatores voor 17-jarigen

Juvenes Translatores is een jaarlijkse vertaalwedstrijd voor 17-jarige scholieren. Een initiatief opgericht in 2007 omdat de vraag naar vertalingen en vertalers nog steeds groeit in Europa. De Europese Commissie vindt dat kennis van talen mensen dichter bij elkaar brengt. Jij kunt dit jaar ook meedoen als je geboren bent in 1997. Dit jaar is het thema van de vertaalwedstrijd ‘Europese identiteit’.

LocJAM – videogames vertalen

Hou je van videogames dan past deze vertaalwedstrijd helemaal in jouw straatje. De wedstrijd wordt georganiseerd door team GLOC, een groep videogame vertalers die gek zijn van hun werk. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd of je nou op professioneel of amateurniveau vertaalt. De te vertalen teksten zijn van het Engels naar het Frans, Duits, Italiaans, Japans, Europees Spaanse en Zuid-Amerikaans Spaans. Nog nooit een videogame vertaald? Je kunt gratis workshops volgen georganiseerd door lokale videogame vertalers.


Top