Vakgebieden

Vertalingen.nl is een vertaalbureau met gespecialiseerde vertalers voor de meest voorkomende vakgebieden. Een technische tekst vraagt om een geheel andere kennis dan een marketingtekst. Onze ervaren vertalers verzorgen onder meer juridische vertalingen en technische vertalingen, maar vertalen ook commerciële documenten of overheidsdocumenten.

Meest geschikte vertaler

Bij Vertalingen.nl bespaart u tijd, want wij zoeken voor u de meest geschikte vertaler die de juiste kennis in huis heeft en die moedertaalspreker is van de doeltaal. Zo weet u zeker dat u een vertaling van zeer hoge kwaliteit retour krijgt van ons. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere de volgende vakgebieden:

Juridische vertalingen

U kunt bij ons terecht voor alle documenten uit onder meer de volgende rechtsgebieden: publieksrecht, privaatrecht, financieel recht, ondernemingsrecht en notarieel recht. Een greep uit het soort juridische teksten die wij vertalen:

  • Algemene voorwaarden
  • Contracten
  • Licenties
  • Vergunningen
  • Diploma’s
  • Jaarverslagen
  • Dagvaardingen

Overheidsvertalingen

Voor de overheid vertalen we onder andere beleidsstukken, persberichten, publieke aanbestedingen en websiteteksten. Een overheidsorganisatie wil er zeker van zijn dat de vertaler thuis is in de taal en dat hij op de hoogte is van de gebruiken en gevoeligheden binnen de overheden. Daarom werken wij met native speaking vertalers die over deze kennis beschikken.

Zo vertalen we onder andere voor de Europese Commissie, het Europees Parlement, de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken, en verschillende provincies.

Technische vertalingen

Technisch vertaalwerk is specialistenwerk: het doet een beroep op de specifieke technische vakkennis van de vertaler. Daarnaast is het gebruik van consistente terminologie van groot belang. Al onze technische vertalers zijn native speakers (moedertaalsprekers) met jarenlange ervaring in het vertalen van technische documenten.

Commerciële vertalingen

Reclameteksten, marketingcampagnes of commerciële websites. Allemaal vertalingen die vragen om veel creativiteit, want de doeltekst moet overtuigen en verleiden. Onze commerciële vertalers zijn gespecialiseerd in hun vakgebied en zorgen ervoor dat uw product optimaal gepresenteerd wordt.

Financiële vertalingen

Wilt u uw jaarverslag laten vertalen? Of een offerte voor een partij in het buitenland? Uw vertaalwerk is altijd in goede handen bij onze native speaking financiële vertalers met diepgaande kennis op financieel gebied.

Beëdigde vertalingen

Afhankelijk van het type document en het land waar het naartoe moet, kan een instantie eisen dat een vertaling van een document door een beëdigd vertaler moet worden uitgevoerd. Denk aan documenten van officiële instanties, zoals diploma’s, rijbewijzen en vonnissen. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van beëdigde vertalers en tolken die werkzaam zijn in verschillende vakgebieden.

Website vertalingen

Vertalingen.nl vertaalt onder andere gehele websites, webteksten en blogberichten voor tal van bedrijven in diverse van branches. Onze ervaren vertalers van websites zorgen ervoor dat uw boodschap wordt overgebracht zoals u het bedoelt waarbij rekening wordt gehouden met aspecten als context, terminologie en cultuurverschillen.

Lokalisatie

Lokalisatie betekent het omzetten van tekst naar lokale omstandigheden. Vertalingen.nl past uw tekst altijd aan de behoeften en de verwachtingen van uw buitenlandse doelgroep aan. Om het mooi te zeggen: wij zorgen voor de linguïstische, culturele en technische eisen van uw doelmarkt.

Software vertalingen

Door uw apps, games en programma’s te laten vertalen in meerdere talen, zorgt u voor meer klanten wereldwijd. Vertalingen.nl beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele en ervaren softwarevertalers met de juiste kennis en achtergrond voor de beste vertalingen.

Spoedvertaling

Ook voor spoedvertalingen kunt u terecht bij Vertalingen.nl. We leveren dagelijks spoedvertalingen voor vele opdrachtgevers in diverse branches. Ook officiële en beëdigde documenten kunnen wij met spoed laten vertalen.

Een vertaalbureau voor elke stad

Top